Собственикът на Facebook Meta пуска ново приложение, за да съперничи на

...
Собственикът на Facebook Meta пуска ново приложение, за да съперничи на
Коментари Харесай

Зукърбърг срещу Мъск: Собственикът на Фейсбук пуска ново приложение, подобно на Twitter


Собственикът на Facebook Meta пуска ново приложение, с цел да съперничи на Twitter. То ще се казва Threads и ще проработи в четвъртък.

Приложението е налично за предварителна поръчка в Apple App Store и ще бъде обвързвано с Instagram. Ходът на Зукърбърг е подбуден от потребителите, които са подразнени от рестриктивните мерки, наложени от Илон Мъск.

Подобно на Twitter, това ще бъде текстова платформа, където потребителите могат да разгласяват постове, на които могат да дават отговор, харесват или споделят.

Приложението Threads ще бъде обвързвано с останалите обществени мрежи на Зукърбърг и по тази причина потребителите ще могат да трансферират едно и също потребителско име и почитатели към новото приложение.

Изглежда, че приложението има подобен потребителски интерфейс с този на Twitter, с сходни функционалности, в това число препубликуване, харесване и опция потребителите да лимитират лицата, които могат да дават отговор на изявления, отбелязва „ Гардиън “. 

Миналият месец двамата Мъск и Зукърбърг се съгласиха на физическа борба между тях, въпреки да не е ясно до каква степен съществено е това, разяснява Би Би Си. 

Миналата седмица Twitter стартира да изисква от потребителите да се вписват, с цел да преглеждат уеб страницата, а преди този момент хората без профили в Twitter можеха да преглеждат туитове. След това тя наложи предел на по-голямата част от потребителите, които не заплащат за платформата, като ограничи непроверените сметки до разглеждането на 600 туита дневно, по-късно повишен на 1000. 

Приложението Threads може да събира данни, свързани с вашето здраве, финансова информация, информация за контакт, история на сърфиране, местонахождение и покупки, наред с други неща. 

Приложението се възприема като един от най-сериозните съперници на Twitter до момента. Марк Зукърбърг има зад тила си история на човек, който заимства хрумвания на други компании и ги кара да работят.

Meta`s Reels се възприема необятно като копие на TikTok, до момента в който Stories наподобява сходно на Snapchat.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР